Anyaként hajlamosak vagyunk magunk elé helyezni a családunk tagjait.

De aztán előbb utóbb eljön az idő, amikor újra felmerül bennünk az igény arra, hogy végre mások után magunkkal is foglalkozzunk egy kicsit. Ennek oka lehet a munkába való visszatérés, a testsúlyváltozás, de akár az is megtörténhet, hogy a szürke hétköznapok bedarálnak téged és elkezd benned dolgozni a „hol vagyok én ebben valójában, mit is szeretek, milyen is voltam mielőtt anyává váltam” érzése.

Ott van például a ruhatár kérdése is. Érthető, hogy a gyerkőc(ök) mellett a gyorsabb, praktikusabb megoldásokra esik a választásunk miközben vágyunk arra, hogy újra csinosan, folt- és maszatmentesen öltözhessünk fel és a párunk számára is szeretnénk néha meg-megvillantani azt a nőt, akibe annak idején beleszeretett.

Probléma #1: Hogyan takarjam el a hasam?

Azért, hogy megszabadulj a pocakodtól több dolgot is tehetsz, akár mindet egyszerre is: egészséges táplálkozás, rendszeres testmozgás és az öltözködés olyan módon, ami elrejti a kisebb „hibáidat” miközben kiemeli a természetes és szép adottságaidat.

Fontos:
Az itt felsorolt tippek, mind lehetőségek. Nem jelentik automatikusan azt, h neked az egy tuti módszer lesz. Az öltözködés alapszabályait sok minden, főleg egyéni dolog befolyásolja, pl. magasság, sziluett. Viszont érdemes kipróbálnod és meggyőződnöd róla, hogy a te esetedben mi működik és mi nem.

TIPP #1 Válassz lágy esésű anyagból készült A vonalú vagy egyenes szabású ruhákat!

TIPP #2 Ha a felsőd hossza engedi, akkor „egy kicsit betűrve, a többit kiengedve” trükk segíthet, ahogy az ezen a képen is jól látszik!

Ez a kép a felső megfelelő hosszát mutatja. Az 1. képen a túl hosszú, a 3. képen a túl rövid verziót látjuk. Az ideális megoldást a középső fotó szemlélteti, ahol sikerült egyensúlyba hozni a felsőtestet az alsó testtel, anélkül, hogy a láblak túl rövidnek látszódnának vagy kihangsúlyoznánk a széles csípőt és a kerek pocakot.

FONTOS: A felsőd mindig lágy esésű, a test vonalát lágyan követő legyen!

TIPP #3 Olyan felsőket és ruhákat viselj, amik a tekintetet a szemeidre, a nyakadra, a vállaidra és az arcodra terelik a problémás terület helyett.

Hogyan?

- érdekes nyakkivágással (pl. csónak nyak, V nyak, stb.)
- érdekességek a vállrésznél (pl. kivágás, díszítés)
- különleges szabású ruhaujj
- gallér, hajtóka
- kendő vagy egy hangsúlyos nyaklánc
- játék a színekkel

TIPP #4 Tarts a has területét annyira szimplán és unalmasan, amennyire csak lehet.

Amit biztosan NE tegyél:

- ne hordj öveket
- ne tűrd be a blúzodat/felsődet a nadrágodba/szoknyádba TELJESEN
- ne vegyél fel olyan szoknyát/nadrágot, aminek elől gombja, cipzárja, zsebe van
- ne vegyél fel húzott vagy rakott szoknyát

 

Remélem hogy tetszenek a tippek és kedvet kaptál, hogy minél hamarabb kipróbáld őket. Ha szeretnél még közelebb kerülni a nőiesebb énedhez, akkor készítettem erre a célra egy ingyenesen letölthető Stílsukalauzt, ami közelebb visz téged ehhez. Itt találod: https://sikerreoltozve.hu/ingyenes-munkafuzet/

Ittes Veronika


Tetszett a cikk? Hasznosnak találod? Megköszönjük a megosztásokat!

Kövessétek a Facebook oldalunkat, Instagram-ot, csatlakozzatok élménybeszámolókért a zárt FB csoportunkhoz vagy olvasgassatok itt, a Bababarát Szállások weboldalán