Őrségi Patakparti Alpaka Panzió és Farm - Alpakák. Természetközeliség. Megfizethetőség.

 

Kedves Anyukák és Apukák!    

Kisrákosra látogattunk, hogy bemutathassuk Nektek a híres Őrségi Patakparti Alpaka Panziót és a hozzá tartozó Farmot.

Tartózkodás ideje és időtartama

 Egy hétvégét töltöttünk el a szálláshelyen március végén.

Szeretnétek foglalni a szálláséval azonos árakon és egyúttal bekerülni a VIP csoportunkba, ahol rengeteg meglepetés és akció vár Rátok? Az ajánlatkérést sok szeretettel várjuk a foglalas@bababaratszallasok.hu címen!

Elhelyezkedés

Az Őrségi Nemzeti Parkban található a panzió és a farm is, egymástól kb. 4 km-re.

A  Kisrákoson elterülő, 14 hektáros terület, ahol a panzió van, nincs elkerítve, ezért az alpakák egy másik helyszínen, Szaknyéron, a 3 hektáros, az állatoknak paradicsomi körülményeket nyújtó Alpaka Farmon látogathatók.

A területen tó, patak, és 4 forrás is található. Az ide látogatók nem csak az állatokban tudnak gyönyörködni, de saját maguk is megpihenhetnek a tó melletti padokon és élvezhetik a friss levegőt.

Milyen látnivalók vannak még a környéken? 

A térség számtalan érdekes látnivalóval várja az utazókat. Az egyik legérdekesebb település Őriszentpéter. Kihagyhatatlan látványosság a Szalafői skanzen és a Pankaszi harangláb. Nyáron az Őrségi Nemzeti Park olyan sok programot kínál a túrázási lehetőségeken felül is, hogy garantáltan nem fog itt unatkozni senki.

Országhatáron túl is több kirándulási lehetőség közül válogathatunk. A közeli Szlovéniában az Orchidea Farm és a Gradi vár népszerű turista látványosság, Ausztriában pedig a Güssingi vár, és a Riegersburgi Zotter csokigyár vonza az érdeklődőket.

Külön megemlíteném a régió egyik húzó erejét, a közelben fekvő Vadása - tavat, amit 2016-ban Vas megye legjobb fürdővízének minősítettek.

A panzió

A 21 éve működő panzió, családi vállalkozás. Összesen 11 szobája, 1 étkezője és egy gyönyörűen kivitelezett lombháza van. A különleges lombház teljesen összkomfortos, fürdőszobával várja a vendégeket.

A lombház: 

A panzió épületében, az étkezőn kívül, egy közös konyha is a vendégek rendelkezésre áll. Ha valaki nem szeretne közösködni, hanem a szeparált főzést részesíti előnyben, annak ajánljuk a minikonyhával ellátott szoba lefoglalását.

A szálláshelyet körülölelő varázslatos erdő mellett, a 14 hektáron patak, tó és egy hatalmas mező is a maximális relaxációt és az aktív pihenést segítik. Tökéletes kiegészítői ezek egy családi utazásnak, hiszen egyedülálló módon biztosítják a természet közelségét, a friss levegőt, a hatalmas tereket és a közös élmények megszületését.

Tipp: A földszinten található szobák valamivel tágasabbnak tűntek számomra mint az emeleten lévők.

A koncepció

A szálláshely egyértelműen arra épít, hogy visszatérni a természethez, felér egy teljes testi és lelki megújulással. Az extrém természetközeliség, az aktív túrázás lehetősége, az Őrségi hangulat pillanatok alatt képesek elvarázsolni az erre nyitott utazókat.

A gyerekek legtöbbször ámulatba esnek itt. Ez köszönhető a növény- és állatvilágnak, illetve a számos, szabadban végezhető, aktív családi programnak is. Én már többször jártam ebben a régióban és akárhányszor újra ide látogatok, mindig egy különleges érzés fog el. Egyfajta hazaérkezés. Nagyon szeretek ide visszatérni. 

A szálláshely kitűnő helyszíne lehet az utazni vágyó nagyvárosi családoknak, mert izgalmas "elmenekülés" mindez a város zajától és tesközeli élmény magával a természettel, az állatokkal. Össze sem hasonlítható egy állatkerti programmal.

Az alpakák

A Dél-Amerikából származó cuki alpakák nagyon különlegesek Magyarországon, nem sokan foglakoznak tenyésztéssel, főleg nem szabadtartásban. Csapatban, háznál is tarthatóak. A tőlük származó gyapjú szinte a legfinomabb, legértékesebb: nem szúr, nem okoz allergiát. A gyapjú feldolgozásának költsége is csillagászati áron fut, ezért csak a legnagyobb divatcégek használnak fel alpaka gyapjút a ruháikhoz. 

Kabala

Alpakákról nagyon sok kép van a falakon, de nincs egy kinevezett kabalája a háznak.

Érkezés

Szombaton reggel érkeztünk meg a panzióba gyönyörű napsütésben.

Szobák

Mi egy földszintes szobát kaptunk franciaággyal, két egyszemélyes ággyal és egy emeletes ággyal. Rendelkezésre állnak kisebb szobák is, de nekem a földszint és az üveges teraszajtó miatt ez volt a legszimpatikusabb, mert szeretem, ha egy szoba világos. 

Wellness

A panziónak nincs saját wellness részlege, ám több fürdő is van a közelben. A legkedveltebb fürdőhelyek: Szentgotthárd, Lenti és Körmend.

Játszósarok/játszóház

Játszósarok, egyelőre, nem áll rendelkezésre, mivel a szezonálisan nyitva tartó panzióban megszálló vendégek körében eddig nem volt rá különösebben igény. A gyermekek, jellemzően, szinte egész nap kint vannak a szabadban.

Ott tartózkodásunk alatt azonban biztosítottak minket arról, hogy a játszósarok kis asztalkával, székekkel, rajzeszközökkel, játékokkal már be van tervezve és hamarosan a vendégek rendelkezésére fog állni.

Személyzet

A személyzet nagyon kedves volt. 

Tisztaság

Rendben volt a tisztaság is.

Ételek

A szálláshelyen helyi termelők alapanyagaiból készült reggelit tudnak biztosítani nagyon olcsón. Ebédelni, az autóval 10 percre lévő Bognár étteremben van lehetőség, ahol nagyon kedvezményes áron, egy igazi klasszikus svédasztalos étkezésben lehet részünk. A kínálat: 4 féle leves, 10-12 féle főétel, sütemények, saláták és gyümölcsök..

Programok, ajánlatok, animáció

Aki szereti a szervezett programokat, annak jó hír, hogy Őrségi események széles választéka várja az ide látogatókat. 

Természetesen, a szálláshelyen is bőven le tudja magát foglalni mindenki: játszótér, hatalmas zöld terület áll rendelkezésre és bográcsozni, piknikezni is lehet.

Az egyik legizgalmasabb helyi program, amit 10 fő felett lehet igénybe venni, a rétes- és őrségi dödölle készítés.

Igazán csábítóan hangzik a patakmedri hűsítő terápia is, ami nyáron igazi felüdülést nyújt. A kicsiknek és felnőtteknek egyaránt érdekes program alapja az, hogy a patakba székeket és asztalokat készítenek be és így, a hűsítő vízben lehet sakkozni, társasjátékozni, vagy kártyázni is akár.

Extra szolgáltatás, igény szerint, a masszázs. Ha valaki kiegészítené pihenést egy ilyen alapos relaxációval, akkor azt jelezni kell a panzióban és a masszőr "házhoz jön". 

Eszközbérlés

Kerékpár bérlésére lehetőség van.

Szabadtéri játékok:

Tollaslabda, játszótér libikókával, függőággyal mind a gazdag szabadtéri időtöltést szolgálják.

Wifi

Wi-Fi is rendelkezésre áll.

Állatsimogató

Az alpakák közül csak egyet lehet simogatni, de a bennük való gyönyörködés is hatalmas élmény.

Kisállat

Nem hozható. 

Parkolás

Parkolás a panzió területén a kijelölt parkolóban lehetséges.

Akadálymentesség

A földszinten lévő szobák és az étkező is akadálymentes. 

Bababarát-e 

Babakád, bili, műanyag étkészlet, etetőszékek, vakdugók, játékok, vízforraló, mikróhullámú sütő a kisbabával érkezők részére rendelkezésre áll.

Leesésgátló használata nem lehetséges.

A babaágyak jelenleg festés alatt állnak, a további babás eszközök a következő hetekben kerülnek beszerzésre.

Az étkező ablakait rengeteg plüss díszíti, amivel gondtalanul merülhetnek játékba a kicsik.

A Bababarát Szállások figyelemmel kíséri a szálláshelyen folyó fejlesztéseket és amint rendelkezésre állnak az általunk javasolt további babás eszközök, semmi sem áll a bababarát szálláshelynek való minősítés útjában.  

Összbenyomás 

Különleges szálláshely csodaszép helyen. A gyermekeknek tökéletes program az alpakákkal való találkozás és a szabad levegőn hancúrozás. Mindezt megfizethető áron! 

Visszajönnénk?

Igen! Bármikor nagyon szívesen.

Boros Diana


Szeretnétek foglalni a szálláséval azonos árakon és egyúttal bekerülni a VIP csoportunkba, ahol rengeteg meglepetés és akció vár Rátok? Az ajánlatkérést sok szeretettel várjuk a foglalas@bababaratszallasok.hu címen!

Kövessetek minket Facebookon, csatlakozzatok élménybeszámolókért a FB csoportunkhoz vagy olvasgassatok itt, a Bababarát Szállások weboldalán