Akinek pici gyereke van az tudja, hogyha mások nem is de a kisgyerekek tuti, hogy tudnak teleportálni. Egyik pillanatban mellettünk vannak a másikban már (jó esetben „csak”) 10 méterrel arrébb. Éppen ezért a jobb félni, mint megijedni elv alapján, jó ha egy-két dolgot már idejekorán belenevelünk a kicsikbe, arra az esetre ha valóban elveszítenénk egymást.

1. Ne mozduljon!

Vagyis ahelyett, hogy pánikba esve elkezdene szaladgálni anya és apa után, amivel valószínűleg csak még jobban és még messzebb keveredne tőlünk, maradjon ott, ahol van. Esetleg üljön le egy közeli padra vagy csak álljon kicsit félre a nagy tömegtől.

2. Keressen egy anyukát!

Egy kisgyermekes anyuka jó első állomás lehet, ha segítségkérésről van szó. Az anyák sok esetben a legkönnyebben tudnak megnyugtatni egy kétségbeesett gyereket és szinte biztosak lehetünk benne, hogy már csak együttérzésből is, mindent meg fognak tenni, hogy mielőbb megtalálják a szülőket.

3. Ne az egyenruhást keresse!

Ez akár meglepő is lehet de van benne logika. Egy gyerek nem feltétlenül ismer fel egy rendőrt vagy biztonsági őrt (főleg ha külföldön van) és sok helyen nem is talál egyet sem. Amíg pedig egyenruhás után kutat csak még jobban eltéved.

Ellenben anyukák gyerekkel mindenhol vannak. :)

4. Név és telefonszám megtanítása

Az első szavakkal együtt jó, ha elkezdjük mondogatni a gyereknek a saját és a szülei nevét. 

5. Legyél elővigyázatos!

Vagyis szerezz be egy biztonsági „tetoválást”, ami egy kézre ragasztható matrica, melyre felírhatod az elérhetőségeiteket. Továbbá egy "Callkötő" is nagy segítség lehet vészhelyzetben.

Szigeti Andrea
BabeezOnBoard


Tetszett a cikk? Hasznosnak találod? Osszd meg, hogy az ismerőseid is láthassák!

Kövessétek a Facebook oldalunkat, Instagram-ot, csatlakozzatok élménybeszámolókért a zárt FB csoportunkhoz vagy olvasgassatok itt, a Bababarát Szállások weboldalán