Babával az élet legegyszerűbb dolgai is kicsit nehezebben mennek – de semmi sem lehetetlen. A kirándulásokról sem kell lemondani, csak kicsivel több utánajárást igényel.

A mai cikkünkben segítünk egy kicsit, és összegyűjtöttünk 5 olyan helyet, ahol babával is jól fogjátok érezni magatokat!

A kirándulás testet-lelket kivirágoztató tevékenység, sőt, a friss levegő remek hatással van a bőrre, a közérzetre és a babákra is. Azonban ez a picivel nem mindig egyszerű…

Összegyűjtöttük nektek az 5 legvonzóbb bababarát túracélpontot, hogy ti is élvezhessétek ezeket az előnyöket a hamarosan bekövetkező napsütéses napokon.

1. Ahol a növényeké a főszerep: Vácrátóti arborétum

Tavasszal a legszebb, de nyáron és ősszel is élmény a színes arborétumban sétálni. A meleg napsütés, a madarak éneke a friss levegő, a csend kikapcsol téged, és a picit is. Az arborétum hatalmas előnye, hogy babakocsival is könnyen közlekedhetsz, illetve a bejárat mellett igényes pelenkázó is helyet kapott. 
Érdemes egy nagy piknikkosárral és pléddel is készülni, de ha elfelejtitek, az sem gond: isteni lángost sütnek a bejáratnál. Ide kortól függetlenül jöhetnek gyerkőcök. Ha a pároddal egy kis romantikára vágytok, hívjátok el nyugodtan a nagyit is bébicsősznek – miután sétáltatok egy nagyot közösen, leülhetnek a picivel a fák alá, a kellemes árnyékba, ti pedig andaloghattok tovább kettecskén... Az arborétumba legegyszerűbben kocsival juthattok el, a fővárostól körülbelül egy órányi út.

2. Kirándulás a Dunakanyar szívében: a Jági-tanösvény

Pilisszentiván erdős részein vár rátok ez a könnyű túraútvonal. A pilisi erdők sajátos hangulata hamar magával ragad majd a séta során, amelyet tanácsosabb inkább hordozóval megtenni. A babakocsit csak egy kis részén tudod akadálymentesen tolni, míg a hordozóval végig teljesíthetitek a tanösvényt. 
A legegyszerűbb, ha a Villa Negra büfé előtt parkoltok le. Az ösvény egy teljes kört ír le, így ugyanide fogtok majd visszatérni. Innen gyalog vágjatok neki a könnyed, 3,5 kilométeres túrának, melynek során barlang, fahíd és egy meseszép tó is vár rátok. A parkoló mellett mosdók és fapadok vannak, ahol kényelmesen elfogyaszthatjátok a magatokkal hozott ennivalót.

3. Tiszató – Vízi sétány

Nem átlagos kirándulóhely, de a mesés látványért megéri. Babakocsival is járható, de hordozóval vagy kendővel is élvezetes a séta a szülőknek és a babáknak is egyaránt. Madármegfigyelő tornyot, pihenőszigetet és madárvártát is láthattok a túra során, melyet kétféleképpen kezdhettek meg: a poroszlói Tisza-parton kezdve, vagy kis extraként egy hajóúttal egybekötve a poroszlói hajóállomásról. Az itt dolgozók szívesen segítenek, a babák pedig saját mentőmellényt is kapnak.

4. Parádfürdő – Ilona-vízesés

Lenyűgöző látványt nyújt a lefelé zúduló víz, ami után jól esik az erdő csendje. A kirándulást száraz időben ajánljuk, mert nem kiépített a túraösvény, és a sáros, csúszós úton nehéz dolgotok lesz a picivel.
Parkoljatok le a Csevice gyógyvízforrás előtt, onnan pedig a zöld -T-jelzésen haladjatok tovább az egyre emelkedő ösvényen. Az út végén a babát érdemes kivenni a babakocsiból és hordozóban tovább vinni a rázós út miatt.

5. Szentendre – Kacsakő

Bár nem klasszikus túra, de kellemes tavaszi-nyári program lehet az egész családnak egy hangulatos vízparti piknikezés. 
Helyben sült kézműves hamburger és hot-dog, házi szörpök, limonádék és kézműves sörök várnak a homokos partra kitelepült Kacsakő bisztró bódéiban. Napközben a nagyobb gyerkőcök kőfestésen és kreatív gyermekprogramokon vehetnek részt, mialatt a szülők kényelmesen elheverednek egy-egy nyugágyon vagy raklap-ágyon. A Duna partján végig különböző éttermek sorakoznak, egy utcával beljebb pedig fagyizó és Szamos cukrászda is található. Esti programként kertmozival, kivetítésekkel és hangulatos fényekkel várják a családokat Szentendrén.Hamarosan itt a tavasz, és vele együtt a jó idő is. Gyűjtsetek hát egy kis energiát és kapcsolódjatok ki a természetben a babával együtt! 

További ötletekért pedig látogass el a túraötletek.hu oldalra. :)

Szabó Dénes
Túraszervező, túravezető


Tetszett a cikk? Hasznosnak találod? Megköszönjük a megosztásokat!

Kövessétek a Facebook oldalunkat, Instagram-ot, csatlakozzatok élménybeszámolókért a zárt FB csoportunkhoz vagy olvasgassatok itt, a Bababarát Szállások weboldalán