A védettségi igazolványt kiváltó applikáció hamarosan elérhető, a héten már ingyenesen letölthető.

Te is könnyedén használhatod a mobilodon, a kártya helyett!

Ezen a héten már ti is le tudjátok tölteni a telefonotokra, a Google Play áruházban „EESZT alkalmazás” néven, az App Store-ban pedig „EESZT Lakossagi” névre hallgató az alkalmazást, ami ki fogja váltani az oltás után kapott kártyát.

Ez az app nagyban megkönnyítheti nemcsak az oltottak, de a sok embert fogadó szolgáltatók (pl. mozik, színházak, koncertek, fesztiválok, sport és egyéb rendezvények szervezőinek, vagy akár éttermek) dolgát szintén.

A mobilos applkáción először regisztrálni kell a honlapon, majd egy 6-jegyű PIN kódot kell megadnunk - saját magunk választjuk ki. ( www.eeszt.gov.hu )

A sikeres regisztráció után pedig a megadott PIN kódunkkal be is tudunk lépni az alkalmazásba.

Ezután pedig már csak a COVID-oltásigazolás menüpontot ki kell választanunk - amennyiben van oltásunk - majd a nevünket, TAJ számunkat és az oldás idejét / vagy hiányát kell beírnunk.

Ha olyan helyet látogatunk meg a jövőben, ahol kérik tőlünk a védettségi igazolványt, akkor mindössze elég az applikációt megmutatni és tudnak is minket azonosítani.

 

A következő infografikával még jobban szemléltetjük ennek a menetét:

 

Írjátok meg nekünk, hogy ti már le töltöttétek-e már, és hogy kinek hogy vált be az alkalmazás. :)

 

Forrás és további információ: Koronavirus.gov.hu

 


Tetszett a cikk? Hasznosnak találod? Megköszönjük a megosztásokat!

Kövessétek a Facebook oldalunkat, Instagram-ot, csatlakozzatok élménybeszámolókért a zárt FB csoportunkhoz vagy olvasgassatok itt, a Bababarát Szállások weboldalán.