1. Mi is valójában a Bababarát Szállások küldetése? 

A Bababarát Szállások projekt célja a kisgyermekes szülők információval való ellátása, foglalási döntéseik megkönnyítése, a SZEMÉLYESEN tesztelt szálláshelyek hiteles és valósághű bemutatása, családbarát vonatkozásban való fejlesztése, továbbá a kisbabás, kisgyermekes turizmus fellendítése, hosszútávon a magyarországi életszínvonal növelése külföldi tapasztalatok alapján.

Célcsoportunk: 0-6 éves gyermekek szülei és azok a szálláshelyek, melyek már családbarátnak vallják magukat, vagy akik azok szeretnének lenni.

A Bababarát Szállások célkitűzése, hogy a kisgyermekes szülőknek egy óriási élmény legyen a nyaralás!

2. Honnan jött az ötlet? 

Idegenforgalmi és szállodai szakemberként, vezetőként dolgozom a Hilton szállodaláncnál Ausztriában. Rengeteget utaztam külföldön és az utóbbi időben belföldön is. 5 évig a bécsi Hilton Vienna-ban voltam főként Food&Beverage részlegeken, további 5 éve pedig a Hilton Vienna Plaza-ban dolgozom már a Front Office területén. Szereztem tapasztalatot a milánói Hiltonban és a berlini Waldorf Astoriában is.

Jelenleg mint „Service Manager” tevékenykedem és a nyújtott szolgáltatás minőségéért vagyok felelős a Front Office területén.

Előző részlegvezetői pozíciómban nem csak az Executive Lounge-ért voltam felelős, de panaszkezeléssel, online értékelések és kérdőívekre érkezett eredmények megválaszolásával is foglalkoztam, sőt egy olyan belső program elnöke is voltam a Hilton Plaza-n belül, mely azt hivatott elérni, hogy fejlesszünk, ötleteljünk a vendégelégedettség növeléséért, a dolgozókért, közösségekért és a környezetvédelem, társadalmi szerepvállalás is fontos téma volt. Ezeket a tapasztalataimat kiválóan tudom alkalmazni a projektem keretein belül is.

Ezekről részletesebben ebben az interjúban is beszélek, mely címlapra került a HR portálon!

Magyarországi utazásaim során azt tapasztaltam, hogy rengeteg kis és nagyobb szálláshely működik kihasználatlanul vagy tévesen, túlzóan feltüntetve, továbbá sok helyen még lenne hová fejlődni. Szülőként teljesen átformálódtak utazási szokásaim és abszolút az körvonalazódott ki számomra, hogy a legtöbb „családbarát” szálloda, panzió, vendégház, apartman egyáltalán nincs felkészülve a legkisebbekkel utazókra, illetve nincsenek összhangban az utazói igények a szálláshelyek babás szolgáltatásaival. Nagy az elmaradás, mert sok helyen még az alap dolgokat sem tudják biztosítani. Szakemberként, még a pihenés alatt is folyton azon gondolkozok, miként lehetne többet és jobbat kihozni egy-egy, amúgy kivételes szépséggel bíró szálláshelyből és hogyan tudnám hű képet festve átadni az élményeimet.

A projekt ötletét még az is adta, hogy eddig nem volt kifejezetten olyan felület, ahol utánajárhattam volna a babás szálláshelyeknek vagy ahol összegyűjtve tapasztalatokat olvashattam volna kifejezetten anyai szemszögből. Miután megosztottam tapasztalataimat a korábban, általam létrehozott egyéb, sikeres babás közösségekben – jelenleg kb. 9 tematikus FB csoportom van, melyek közül van még egy 20 ezer tagból és 180 szakértőből álló is - hamar kiderült, hogy nagy igény van egy olyan platformra, ami összefogja a hazai bababarát helyeket és az anyukák, apukák szabadon tudnak böngészni a valóban bababarát szállások között.

Közösségépítő tevékenységemről ebben a HelloBaby-s cikkben is megtalálsz pár információt!

3. Honnan tudjuk, mit szeretnének a szülők, mik az igények? 

A babás utazói igényeket, szokásokat folyamatosan monitorozzuk, statisztikákat készítünk. Egy olyan felbecsülhetetlen értékű, valós idejű fogyasztói szokásokat magába foglaló információs adatbázisunk van, amivel sikeresen segítjük a magyarországi szálláshelyek bababarát szegmensének fejlődését, fejlesztését.

Pontosan tudjuk, hogy miket várnak el a kisgyermekes szülők a szállásoktól. Éppen ezért a tesztelt szálláshelyeink részére is bocsájtunk érkezés előtt az ezek alapján a statisztikák alapján is összeállított 90 pontos listát - a minimum követelményekkel és tippekkel -, továbbá a helyszínen is elmondom az észrevételeimet, javaslataimat, szakmai tanácsadást is biztosítok igény szerint.

Teljeskörű fejlesztési terv kidolgozására is van lehetőség, melyre már volt sikeres példa. Vallom, hogy akár már minimális fejlesztésekkel is emelkedhet a szálláshelyek szolgáltatásának minősége, ami azt eredményezi, hogy növekszik a vendégéjszakák száma, ezáltal munkahelyteremtő hatása is van a projektnek a társadalmi és további gazdasági előnyökön kívül.

Erről ebben a Vas Népe cikkben is olvashatsz!

4. Milyen felületeink vannak még a weboldalon kívül?

FB Csoport 48 ezer taggal: ITT
FB oldal 20 ezer követővel: ITT 
Instagram több mint 1400 követővel: ITT 
Webshop: ITT

5. Miért különleges a Bababarát Szállások projekt? 

A Bababarát Szállásokhoz hasonló projekt nem volt még Magyarországon. Egyedülállón biztosítja a szülőknek azt a platformot, ahol szabadon böngészhetnek a kifejezetten csak babás szálláshelyek között, illetve elmondhatják véleményüket egy-egy általuk kipróbált szállásról, ezzel is segítve szülőtársaik választását.

Teret és helyet teremtünk a szülőknek az utazástervezésre, az egyes szállások alapos, hiteles megismerésére. Emellett friss és valós adatokat gyűjtünk az utazási szokásokról, ami segíti a babás turizmus szereplőinek szolgáltatásfejlesztését.

A projekt másik különlegessége, hogy nem csak a nagyobb szálláshelyekre fókuszálunk, hanem a kínálatban megtalálhatók az 1-2 szobás apartmanoktól kezdve a nagyobb vendégházak is. Ezt korábban egy oldal, projekt sem fogta így össze, gyűjtötte egybe a kisgyermekes szegmensnek saját személyes tapasztalat alapján, a Bababarát Szállásokon keresztül pedig akár azonnal online is foglalhatnak szállást az utazni vágyó szülők.

A budapesti Corvinus Egyetemen is felfigyeltek a tevékenységünkre és az a megtiszteltetés ért minket, hogy mesélhettünk a projektről egy szakesti előadás keretében. 

Fotó: Sillye Anetta

A Bababarát Szállások hihetetlen gyorsasággal növekszik, már majdnem 50 ezren vagyunk a FB csoportban és 20 ezren követnek kicsit több mint 1 év leforgása alatt. A weboldalunk látogatottsága pedig a mi elképzeléseinket is túlszárnyalta, ami arra enged következtetni, hogy helyünk van a babás turizmus fejlesztésében, az utazói igények kiszolgálásában. 

Hatalmas köszönet illeti cégtársaimat, Polák Pétert és Dávidot,  illetve lelkes anyuka moderátorainkat, Bakon Andit, Tóth-Rónai Ágotát, Török Barbarát, Csuka Brigittát és Farkasné Kistóth Anettet, akik segítsége és támogatása nélkül most nem tartanánk itt.
 

Boros Diana
Bababarát Szállások


Tetszett a cikk? Hasznosnak találod? Oszd meg, hogy az ismerőseid is olvashassák!

Kövessétek a Facebook oldalunkat, Instagram-ot, csatlakozzatok élménybeszámolókért a zárt FB csoportunkhoz vagy olvasgassatok itt, a Bababarát Szállások weboldalán