Nyaralás alatt nem könnyű betartani az otthoni szabályainkat. Ilyenkor szívesen rúgunk ki a hámból és élvezzük önfeledten a nyaralás minden percét. Ez így is van rendjén, ez feltölt minket. Egy kevés tudatossággal azonban mégis sokkal jobban fogjuk érezni magunkat a nyaralás után és nem lesz olyan nehéz visszatérni a régi kerékvágásba.

Megosztunk veled 5 tippet, hogyan ne hagyd el magad a nyaralás alatt!

1. Szánj időt magadra!

Beszéld le előre a nyaralás előtt a résztvevőkkel, hogy te legalább egyszer szeretnél egy órát magadra és a testedre szánni. Ìgy ha le van fixálva, könnyebben tartod magad ehhez. De ha nem szeretnéd ezt az egy órát “elvenni” a családodtól, akkor kelj fel korán, míg mindenki alszik. Nagy áldozat, de mégéri.

Hidd el, ha csak egyszer is reggel korán felkelsz, hogy sportolj, az akkora energialöketet ad, ami ráteszi a nyaralásra a bélyegét. Ugyanis. Míg mindenki más alszik, vagy ébredezik, addig te éppen teszel magadért! A büszkeség érzése fog átjárni. Rengeteg olyan applikáció van manapság ahol 20-30 perces edzések vannak. Nem kell félmaratont futnod, csak a pulzosszámodat annyira megemelni, hogy kissé megizzadj, és érezd a mozgás hatását.

2. Gyerekkel vagy? Nem probléma!

Mozogj a gyereke(i)ddel együtt. A séma a következö. Minden nap egy megadott időben, pl. reggeli vagy vacsora előtt mozogjatok együtt. Válassz ki 5 gyakorlatot, amit minden nap megcsináltok.

Hidd el a nyaralás végére, vagy kívülről fújják és veled végzik és büszkék magukra, vagy pedig hagyják, hogy végezd a gyakorlataidat amíg ők mást csinálnak, mert hozzászoktak, és tudják, hogy hamarosan úgy is vége, akkor pedig mehet a közös móka tovább. A gyerekeknek különösen jó, ha olyan példát mutatunk, ami az egészségüket szolgálja. Számukra ez lesz a normális Még az is lehet, hogy jobban élvezik a végére, mint te magad.

3. Vigyél játékosságot a mozgásba.

Minél kreatívabb vagy, annál könnyebb lesz a dolgot. A tengerparti jóga például remek erre. A homok leköti a gyerek figyelmét, és még jó móka is anya lábára egy homokvárat építeni, amíg éppen kitart egy pózt. De ha kinevezel egy fotelt a szobátokban Fotel Edzőúrnak, és megszemélyesíted, akkor a többieknek is ez fog róla eszükbe jutni, és mehet a közös játszás. Fordított fekvőtámasz, felugrások a fotelra, kézenállás gyakorlása…

Mind-mind csak kreativitás és motiváció kérdése.

4. Honnan a motiváció?

Legyen egy mozgással kapcsolatos célod a nyaralás alatt, amit ki is teszel valahova, vagy megosztod a többiekkel. Ìgy életre kelted azt és könnyebb lesz betartani. Ne legyenek elérhetetlen elvárásaid magaddal kapcsolatban, az csak elszomorít és frusztrál. Magadhoz képest mérd.

Ha otthon is gyakran sportolsz akkor beiktathatsz kicsit többet, de ne legyen a cél egy álomalak a nyaralás alatt. Miért? Egy, mérgelődni fogsz legbelül, hogy bezzeg ez a te nyaralásod, miért nem élvezheted; kettő, egy hét alatt nem lehet csodát tenni, de eltöltheted az időt jó érzéssel, hogy megadtad testednek- lelkednek azt, ami fontos.

5. Mindent jó érzéssel csinálj!

Ne kényszerböl mozogj, hanem találj olyan mozgást, amiben valóban örömödet leled. Próbáld ezt összekötni a nyaralással. A futás könnyen megoldható sport a nyaralás alatt, de aki pl. szívesen táncol, az próbálja ahhoz igazítani magát, hogy el tudjon menni egy este táncolni a párjával. Ha szívesen evezel, akkor szánj pénzt és időt erre. De ha például csak a mozgás a lényeg, csinálhatsz minden nap motiválós zenére 10 négy ütemű gyakorlatot, 10 felülést, 10 fekvőtámaszt, mindezt 3 körben. Kapcsolj olyan zenét ami valóban feldob.

A lényeg, hogy tegyél magadért valamit legalább egyszer a nyaralás alatt!

Oravecz Kinga
Soul Flow Mama
Blogger


Tetszett a cikk? Hasznosnak találod? Oszd meg, hogy az ismerőseid is olvashassák!

Kövessétek a Facebook oldalunkat, Instagram-ot, csatlakozzatok élménybeszámolókért a zárt FB csoportunkhoz vagy olvasgassatok itt, a Bababarát Szállások weboldalán