Alapszabály nálunk, hogy 3 év alatti gyerekkel utazni csak alvásidőben tudunk. Azután is csak 1 órát bír ki, ahogy szívünk szerint mi is. A család meglepődött, amikor azt mondtuk, hogy nem repülünk a 4 hónapossal, inkább autóval megyünk Angliába. Egyrészt sok holmit vihettünk így, másrészt 2 éjszaka alatt tettük meg az utat, így ő észre sem vette az utazás fáradalmait.

A legfontosabb, hogy ha fel vagyunk készülve mindenre, már kevesebb a stressz. Azt gondoljuk lazák, spontánok vagyunk, de kisgyerekkel az utazás már nem az a kategória, mint korábban. A felelősség a miénk és emellett ott van a hatalmas szeretet, s szeretnénk, ha komfortos lenne az utazás, a szállás mindannyiunknak.

Egy nagyon fontos volt a siker érdekében, hogy megtervezzünk minden részletet:

- utazási papírok érvényessége

- szállás Németországban (rokonoknál)

- kompjegy vásárlás online - ha lekéssük, mit lehet tenni (B terv)

 - biztosítások mind ránk, mind az autóra

- lista arról, amit vinnünk kell (pakolásnál pipáltam): ruhák, gyógyszerek, töltők, babakocsi, ajándék, tisztasági szerek, útravaló élelmiszer, gyerekjáték stb.

- kortól függetlenül az előtte lévő 48 órában a gyereknek beszélni arról, hogy mi fog történni - telefonszámok (helyi, hazai nagykövetség, mentő stb.)

- autót házilag vagy szakemberrel átnézetni

- pénzváltás,

- bankkártyák, telefon külföldi használatának rendezése

- útvonalterv nyomtatva is, megállókkal

Mendemonda vagy tényleg igaz, hogy a gyermek érzi a szülei hangulatát, hatással van rá minden, ami körülötte zajlik? Még a kollégánk is hatással van ránk, aki a szoba másik felén püföli a gépet, hát még mi a gyerekünkre. Ide nem kell más, mint az önismeret. Gyermekvállaláskor senki sem ússza meg a tükröt. A gyermekünk megmutatja énünket, ha tetszik, ha nem. Tehát azt vállald, amit elbírsz! Nem kell hősködni. De kevesebbet se vállalj, mert akkor alulmotívált leszel. Az légy, aki vagy!

Azért szeretem a bababarát szállásokat, mert sok mindent levesznek a vállunkról, s az igazán jó helyeken még pihenni is tudunk kicsit a gyerekek mellett.

Mógor Krisztina
Day-Fly Lady

Ingyenes zárt csoportunkban napi bejegyzéseinkkel, önismereti játékainkkal tovább fejlődhetsz: Day-fly Önképzés Mesterfokon (leendő) Édesanyáknak. a Day-fly Lady


Tetszett a cikk? Hasznosnak találod? Osszd meg, hogy az ismerőseid is láthassák!

Kövessétek a Facebook oldalunkat, Instagram-ot, csatlakozzatok élménybeszámolókért a zárt FB csoportunkhoz vagy olvasgassatok itt, a Bababarát Szállások weboldalán