Napokkal az utazás előtt már biztosan az egész család izgatott, hiszen végre jöhet a várva várt, felhőtlen pihenés. A gyerekeknek az új környezet hatalmas kalandot jelent és az előttük álló pár nap rengeteg felfedeznivalót rejt. Mi szülők, pedig végre magunk mögött hagyva a hétköznapok sűrűjét, ellazulhatunk és feltölthetjük testünket-lelkünket. De mielőtt teljesen átadnánk magunkat a sziesztának, vár ránk egy látszólag egyszerű, ám annál nagyobb fejtörést okozó feladat, a csomagolás.

Nem meglepő, hogy a gyerekeknek mindig jóval több dolgot kell elpakolni, mint magunknak, de az egész házat mégsem préselheted bele egy bőröndbe, ugye?

A Bababarát Szállások Csoport anyukái ebben a témában is remekeltek és jobbnál jobb ötleteket adtak egymásnak arról, hogy hogyan lehet ésszerűen és átláthatóan csomagolni. Ezeket a szuper tippeket és praktikákat gyűjtöttük most össze Nektek és egészítettük ki a saját tapasztalatainkkal, hiszen mi is gyakorló édesanyák vagyunk. Reméljük a cikknek köszönhetően senki nem fog elkeveredni a pakolás útvesztőjében.

Tudtad? A Bababarát Szállások ajánlott szálláshelyeinél megtaláljátok a helyszínen rendelkezésre álló eszközöket is, így annyivel is kevesebb dolgot kell bepakolnod!

Kezdjük is talán az egyik legjobban működő és sokak által igen kedvelt verzióval, a listaírással. Nem, nem arra gondoltunk, hogy üljél neki és, mint valami házifeladatot, írd meg. Egyszerűen csak a lakás valamelyik forgalmas pontján tűzzél ki egy lapot, akár már az utazás előtt napokkal, és mindig mikor eszedbe jut valami, amit mindenképp vinni szeretnél magaddal, azt gyorsan írd fel. Ezzel a technikával tulajdonképpen az indulást megelőző este pillanatok alatt meg tudod tölteni a bőröndöket és másnap frissen, kisimultan indulhattok vakációzni.

Ha a listaírás mégsem nyerte el a tetszésedet, akkor remekül járható út, hogy először a gyerekek szekrényeit veszed sorra, fiókról-fiókra, polcról-polcra. Így biztosan semmi nem kerülheti el a figyelmedet. Ha pedig az oroszlánrészével végeztél, jöhet az egyszerűbb feladat, a sajátunk és apuka bőröndje....mert lássuk be, elég kis százalékban vannak azok az Urak, akik magukra vállalják a saját táskájuk megtöltését.

Sok anyuka egyébként arra esküszik, hogy a nagy ágyra mindent felhalmoz, ami hirtelen eszébe jut és miközben térül-fordul, vagy hozzátesz még valamit vagy épp lefelezi a kupacot. Ezt a módszert leginkább azoknak ajánljuk akik már rutinos csomagolók és biztosan átlátnak a káoszon.

A végére pedig a személyes kedvencemet tartogattam. Ez amolyan "konmari" (minimalista) módszer és talán a leghatékonyabb is. De ezt mindenki döntse el maga. Szóval van egy szekrény vagy csak egy nagyobb polc, ahová már előre bevannak készítve az úgynevezett egységcsomagok, így azt csak be kell tenni a bőröndbe. Például, ha tudjuk, hogy wellnessezni megyünk, akkor csak kivesszük azt a csomagot amiben benne van annyi darab törölköző/fürdőköntös ahány tagú a család, a kicsi gyerekeknek az úszópelus, papucsok a medencetér területére stb. De ez a tartalom nyilván családonként változik. Ugyanígy jó ötlet külön tartani utazós pipere készletet, amiben minden olyan termék és eszköz benne van, ami a kényelmünket szolgálja. Ezzel a technikával nagyon sok időt spórolhatunk meg magunknak.

Bár senki nem úgy vág bele a nyaralásba, hogy bármilyen betegség is felütheti a fejét, azért jobb az óvatosság és egy kis dobozban érdemes magatokkal vinni a legszükségesebb gyógyszereket. Hogy mit érdemes bele tenni, megtudhatjátok IDE kattintva.

Ha pedig megtaláltad a számodra legszimpatikusabb technikát, akkor már csak az a kérdés, hogy miből mennyit pakoljál. 

Erre egészen könnyű a válasz, ahány napra megyünk plusz 1 vagy 2 váltás a biztonság kedvéért. Ezen kívül pedig mindenképpen ajánlatos zárt cipőt és meleg ruhát is vinni, hiszen az időjárás nyáron is megtréfálhat bennünket.

És talán ami a legfontosabb, hogy mindenképp bekerüljenek a bőröndbe a gyerkőcök kedvenc játékai. Egyébként minden másra ott a MasterCard! :)

Pálfi-Szirányi Kata


Tetszett a cikk? Hasznosnak találod? Oszd meg, hogy az ismerőseid is olvashassák!

Kövessétek a Facebook oldalunkat, Instagram-ot, csatlakozzatok élménybeszámolókért a zárt FB csoportunkhoz vagy olvasgassatok itt, a Bababarát Szállások weboldalán